2-Takt snuivertjes

Snertrit n’Tuf met de 2-Taktsnoevers

Gastvrijheid! Dat is het woord dat bij de Snertrit van onze moederclub motor club n,Tuf het eerst bij me op komt. Alleen al hoe deze combinatie rit tot stand kwam. Geboren als een idee, eigenlijk niet uitgewerkt, maar op "het Oktoberfeest" van de club over gebrainstormd. De hint kwam van Anite, en het stukje software voor de route van Huug! Klasse. Zonder de tocht verder voor de tijd gereden te hebben, zijn wemet een 7tal goed gehumeurde gezellige Snoevers van start gegaan! Toen we in de buurt van Exel (gemeente Lochem) kwamen, kwam Heins met een gastvrij aanbod. Samen gezellig, op zijn bedrijf, (Noten transport banden) een bakkie doen. En dat aanbod hebben we natuurlijk dankbaar aanvaard. Mooi bedrijfje! Ook hebben we Jan Rohaan voor het eerst in zijn leven van de Diepenheimse watermolen laten genieten. Na een mooie, maar best al koude tocht, van zo’n 65 km kwamen we,alsof het zo moest zijn, samen met onze motor broeders en zusters tegelijk terug. En reden we gezamenlijk. de Tuf poort weer door, alwaar we gastvrij werden onthaald in "ons" fijne "warme"clubhuis,met snert en broodje rookworst! Ook werd het meegebrachte blik champignonsoep voor onze"Snerthekelhebbende"  Heins warm gestookt! Kortom een gastvrije en gezellige snertrit als gezamenlijke afsluiter van een mooi motor en brommer Seizoen!


Herfstrit 2-Taktsnoevers


Zaterdag 29 september,

De Japanner maar eens weer onder de deken weggehaald !

Voor een ritje natuurlijk,van de 2 taktsnoevers!

Na wat bokken van de Japanner,ging het richting het clubhuis, waar de eersten al gezellig aan de koffie en cake zaten. 

Rond 12 uur ging het loos.

de bare tocht van ja wel 60 km!

Richting het Enterbroek, Enter,  Elsen herikerberg, pothoek en het altijd mooie stokkum!! Ons toch wel speciale plekkie!

Over de mooie Markeloseberg, door mooi Markel en de Friezenberg , t’ chwardswald en het landgoed de oosterhof 

en toen weer terug op de thuisbasis bij n'Tuf en de 2 taksnoevers

Daar stond EP de Hamburgerkoning al met een grote pan met hamburgers en worst ons op te wachten 

Na dat ons dat lekker gesmaakt te hebben

Nog even gezellig met elkaar bij gepraat

Iedereen bedankt voor jullie inzet/aanwezigheid

Nog een extra bedankje voor de firma niverplast voor het beschikbaar stellen van de bezemwagen en natuurlijk de bezemwagen chauffeur Lennart!! Graag tot de volgende rit in mei 2019 Grt Marcel

Met een stel snoevers naar Hummelo!

Wadden toertocht.


Zaterdag 30 juni 2018 was het dan zover, de geplande Wadden toertocht van de 2 Taktsnoevers zou worden verreden.Een prachtige mooie dag met een temperatuur van ongeveer 25/26 graden, dus uitzonderlijk mooi toer weer.Om 9.30 uur stonden 8 personen te popelen om naar Friesland te vertrekken.Ineens kwamen we tot de ontdekking dat er iemand tussen liep die mogelijk nog geen 16 jaar was, laat staan een brommert in zijn bezit zou hebben, we zouden eigenlijk met 7 personen vertrekken.Geen probleem, junior kon best wel mee en in Friesland mooi bij zijn Papa of Opa achterop de brommert mee rijden en zo hadden we 3 generaties bij elkaar. Er moest door zijn moeders nog wel eerst even een zonnebrilletje voor junior bezorgd worden om hem ook een stoere look te geven.Hierna vertrokken we vanaf het clubhuis ,,n Tuf" in Rijssen met volgeladen busjes en auto met aanhanger naar Friesland.Onderweg even gestopt bij een benzine station om een bakkie te doen, maar hier waren we al snel weer vertrokken vanwege een defect koffiezet apparaat!?De bestemming was ,,Niawier", een gezellig mooi klein dorpje in het noorden van Friesland met ongeveer 665 inwoners en 8 tot 10 verharde wegen.Hier woont voor ons een zeer bekende toertocht rijder met zijn vrouw, die ons een mooie dag zouden gaan bezorgen.Aangekomen werden we hartelijk verwelkomt door onze gastheer Jan Gardien die ons, in een zeer gezellig onderkomen, verwende met koffie en koek.De brommerts werden uitgeladen en gereed gezet voor de toertocht.Ook werden wij blij verrast door enkele Friesland toertocht rijders die met onsmee gingen rijden, wat een totaal van 19 personen zou worden, inkl. onze junior.Het was nog even wachten op 2 Friesland rijders, maar hierna konden we toch starten om aan een geweldige mooie toertocht te gaan beginnen.Maar eerst werd aan Jan Gardien nog een mooi glasgeslepen plaatje overhandigd met het logo van de 2 Taktsnoevers er op, waar hij zichtbaar zeer blij mee was. Gezien Jan zijn reactie, zal deze ongetwijfeld een ere plaatsje in zijn huis krijgen. Na dit alles was het dan zover. Jan Gardien was onze voorrijder en lied ons de mooiste plekjes langs de Waddenzee zien. Wij kwamen door dorpen en steden waarvan we het bestaan niet eens wisten, waardoor deze mooie rit het ook zo bijzonder maakte.
Onze eerste stop was aan de haven van Lauwersoog.Hier konden we genieten van de schepen en het prachtige uitzicht over het water. Het fluitje ging en zetten onze rit voort langs mooie natuurgebieden en karakteristieke dorpjes. Een lust voor onze ogen om dit alles te mogen aanschouwen. Via Vierhuizen kwamen we in het plaatsje Zoutkamp die ook een mooi terras aan het water had. Jan Gardien had een gezellig terrasje voor ons uitgezocht.Hier konden we gezellig zitten babbelen en lieten ons het eten en drinken goed smaken. Na de nodige calorieën naar binnen te hebben gewerkt, zetten we onze rit verder  voort.Na heel veel moois gezien te hebben, naderden we helaas alweer het eindpunt van onze rit en dachten even dat we feestelijk onthaald werden door muziek.Dit bleek toch een vergissing te zijn. In het naburige dorpje ,,Metslawier" werd het jaarlijks dorpsfeest gevierd en dit zette ons even op het verkeerde been.300 meter verder kwamen we, na ongeveer 67 kilometer gereden te hebben zonder pech of problemen, zeer voldaan terug in Niawier waar Jan Gardien zijn vrouw, onze binnenkomst vastlegde op de gevoelige plaat. In goed overleg met elkaar plaatsten we eerst onze voertuigen weer op de plek waarvan we ze in het begin vandaan hadden gehaald.Nadat alles weer goed vastgesnoerd was, werden we door onze gastheer Jan Gardien getrakteerd op een heerlijke bal en een drankje.We lieten ons dit alles heerlijk smaken en zo konden we nog even lekker napraten en nagenieten over de belevingen van deze rit.Toen werd het tijd om weer huiswaarts te keren.Nadat we Jan uitbundig bedankt hadden voor de prachtige uitgezette route en de gastvrijheid die hij ons geboden had, stappen we voldaan weer in de de auto om aan het thuisfront onze belevingen van deze dag te vertellen.
Ik ga geen namen noemen, maar ik wil hierbij wel ALLE mensen bedanken die het mogelijk hebben gemaakt om in Friesland te komen, maar ook degenen die ons een onvergetelijke fijne en mooie dag hebben bezorgd met deze uitzonderlijke mooie route. Ik mag aannemen dat ik hier ook spreek namens mijn toer maatjes van deze dag waar ik zeer prettige ervaring mee beleefd heb.
ALLEN, mijn hartelijke dank!
Met een zeer vriendelijke bromfietsLIEFhebbende groet van,,,De Daeventer Nozem, Harry P. 
    ,,Je ziet hem ook overal".          (zelfs in friesland)!

Hutten rit 2018 


Rond 10 uur verzameld bij tuincentrum veeneslagen. Met een mooi groepje tweetakt-snoevers richting Holten. Daar aangekomen stond daar bij de Mac op de beuzeberg,een weide met verschillende oldtimer brommers -motoren -auto's -trekkers en vrachtwagens. Na alles te hebben bekeken  (incl jeugd centimend van Maas in zijn DAF  stond hem wel goed trouwens ) ,zijn we van start gegaan richting Markelo -enter en na een korte pauze langs het kanaal, zijtak Almelo ,weer verder richting Espelo-grimberg -zuna-ligtenberg - weer richting Holten.

Daar de brommers weer mooi gestalt, om door het publiek bekeken te kunnen worden en wij zelf even de inwendige mens konden versterken. Na ons natje en droogje zijn we weer naar Rijssen gegaan en ondanks  de geknapte ketting van Jan, was het weer een mooie dag! Groeten Heinz (alias, Henry)

  12-Mei-2018 Overijssels-mooiste!

De 2-takstsnoevers rit van 12-Mei-2018, "Overijssels mooiste"bleek een verassende brommer rit door fantastische Gelderse kasteel landschappen. In deze tijd van het jaar en met dit mooie weer, was het soms ademloos genieten! Je zou vergeten om de 2-taktgeur binnen te snuiven. Met 70 2-takts en een 4-takt was het voor ons een volle en goed bezette tocht. Puur genieten.Maar t’meest genoten, heb ik (persoonlijk) van de mensen die zonder ook maar 1 verplichting, zich bijna de hele dag beschikbaar stellen, voor het plezier van deze "meute"ultieme bromfietsgenieters ! Zoals met broodjes smeren (smorgens op tijd), Ineke t H al druk in de weer was en smiddags samen met van Jannie v H het laatste balletje uit de jus halen, en ze vervolgens alle rommel en vaat weer onzichtbaar maken. Het is in 1 woord "geweldig" ! Maar ook de heer Piefers die de inschrijvingen weer administratief en financieel afwerkt, "petje af! En natuurlijk onze bezemwagen chauffeur Lennard D heeft topwerk afgeleverd! Namens N’Tuf en de 2-Taktsnoevers alle actieve vrijwiligers bedankt voor jullie onmisbare inzet!

Jos scholten ook bedankt voor het leveren van je mooie beeld materiaal, van deze tocht. Twas fantastisch

Garage Beltman bedankt voor het beschikbaar stellen van jullie service bus, als bezemwagen.


Hoi 2-Taktsnoevers hierbij een verslagje van mijn gasten! (Wim Pas).

Wij hebben elkaar jaren geleden leren kennen bij rondje Winterswijk, hier houden we ook elk jaar een weekend samen, verder zien we elkaar bij activiteiten van de Sparta club en natuurlijk het jaarlijkse Sparta weekend in Limburg.

Ook is dit jaar al een weekend Tuintjenhorn geweest, daar is nu dus weekend Rijssen bij gekomen en hebben nu dus dit jaar nog 3 weekenden te gaan Winterswijk, Alf aan de moezel en het Sparta weekend in Asenray.

Groet Wim


Hemelvaart weekend in Rijssen!

 

De toertocht van de 2 takt-snoevers op de zaterdag van het Hemelvaartweekend was voor ons een hele goede reden een lang weekend te gaan kamperen in het mooie Twente. Tuitjenhorn en Sint-Oedenrode liggen een eind van Rijssen af en een lekker lang weekend kamperen met vrienden is nooit weg.

Camping "Het witte zand" werd onze uitvalsbasis om de omgeving te gaan verkennen. 

De bromfietsen werden uitgebreid bekeken door de andere campinggasten, zeker de Zündapps! De Kreidler hoefde niet op belangstelling te rekenen :-p !! (Sorry Dick). Er werden herinneringen opgehaald aan oude tijden en aan de bromfietsen uit de tienerjaren.

21-April 2018 11-stedentocht


 Als "Tweetaksnuiver" een hele mooie dag beleefd! Zaterdag 21 April was het dan weer zover, onze eerste voorjaarsrit met "de snuivers"stond op het programma! De 11-stedentocht! En voorjaar was het, het weer was fantastisch!

Na eerst met elkaar en met onze brommer maatjes uit Eefde en een stel "nozems" uit Deventer een bak koffie met cake te hebben genuttigd, in ons n’Tuf clubhuis. En natuurlijk buiten, elkaars brommers te hebben bewonderd, gingen we samen op weg naar Vriezenveen! Heerlijk om de tweetaktgeur weer te mogen ruiken in het vroege voorjaar!

Het ontvangst in tVenne was weer allerhartelijkst, het was weer genieten geblazen van al dat moois, koffie en natuurlijk om weer contact met al de liefhebbers  en bekenden te he

bben. De start van de tocht voelt als een koe in de eerste voorjaarswei! Heerlijk we gingen weer "los",wel in een gematigd tempo, weliswaar. Maar dat kan toch ook niet anders, als je met 600 brommers over dezelfde wegen stuurt. De tocht leidt ons langs mooie plekjes, om in Ommen onze 1e stop te maken. Zonnig gezellig en dorstig! Kwam goed uit want het drinken stond al klaar. Genieten van al dat door de zon beschenen Chrome.